Galapagos

De Galapagos!
 
Het mocht zo zijn, wij gaan naar de Galapagos. Veel budget reizigers slaan deze over vanwege de hoge kosten van het zijn op de Galapagos, maar wij hebben met vreatief rekenen en een gunstige dollarkoers toch maar besloten er heen te gaan. En vanaf dag 1 is het meer dan waard geweest. We hebben 5 dagen op de eilanden gezeten en ons tijdelijke huis op het water mogen hebben. De boot Xavier yacht of ook G3 genoemd heeft ons ruisloos langs alle hoogtepunten gebracht. We hebben reuzeschildpadden gezien, we hebben heel veel vogels gezien, we hebben schitterende cactussen gezien.

We hebben in een onderwaterwereld mogen snorkelen waar we gezwommen hebben met zeeleeuwen en schildpadden en waar we schitterend gekleurde vissen hebben bewonderd. Haaien en Stingray’s, Spotted Rays en nog meer. Iedere dag een ander eiland bezocht en steeds weer verbaasd door de dieren. Ze lopen niet weg en een zoomlens is niet nodig. We hebben lekker gebruind met zeeleeuwen en samen met de vele hagedissen hebben we in de zon gezeten.

alt

Op de boot zijn we ook behandeld als resortamerikanen. We kregen drie keer per dag eten en tussendoor snacks. Het gevoel honger hebben we niet gekend. De crew heeft ons vermaakt met zang, lekker eten en een potje voetbal. Al met al een schitterende bijna week en de foto’s en film zeggen genoeg.