Honduras

4 feb 2011 tm 7 feb 2011

Honduras
 
Vanuit Guatemala komen we Honduras binnen. We gaan met boot, bus, chicken bus en nog een bus naar Tela, alwaar wij de eerste geuren proberen op te snuiven van Honduras. Onderweg krijgen we nog een kleine spoedcursus in het uiten van je woede in het Spaans, aangezien de chauffeur van een van de bussen van vandaag halsbrekende touren uithaald op de weg en eventjes word gecorrigeerd door een medepassagier.
 
In Tela is het eventjes zoeken naar een geschikte slaapplek want allerlei hostelletjes lijken vol te zitten. We komen uit bij Bertha en nemen onze intrek. Tela is een plaatsje aan de caribische kust, alhoewel het geen caribische uitstraling heeft. We gaan hier toch maar weer even het strand bezoeken, want daar zijn we goed in. We liggen met onze handdoekjes 2 meter naast het gebied van een groot resort en vanaf onze handdoekjes kunnen we de veelal Amerikanen goed in de gaten houden.
 
Dringend op zoek naar afleiding in Tela besluiten we de volgende dag maar een snorkeltrip te doen. We zullen hier ook een nationaal park gaan bezoeken van Jeanette Kawas, een dame die het gebied heeft willen beschermen tegen projectontwikkelaars. Dit heeft zij met haar leven moeten bekopen en naar aanleiding van haar goede bedoelingen ten aanzien van het gebied draagt het nu haar naam. Het is een klein beetje een saai natuurpark aan de kust en we worden door een gids meegenomen over een wandelpad. We zien wat beestjes en wat plantjes en we lopen naar een baaitje wat er grappig uit ziet. We worden verwend met wat we allemaal hadden kunnen zien, panters en zeekoeien, maar het blijft bij een verdwaalde aap en een klein spinnetje.
alt
Het snorkelen valt een klein beetje tegen, troebelwater en eigenlijk geen vis gezien en we vermaken ons verder op een klein strandje wachtend totdat we terug mogen naar Tela. Wetend dat niet alles mooi kan zijn en dat niet alle landen een schitterende indruk kunnen achterlaten besluiten we Honduras maar te laten voor wat het is. We hebben niet een bijster leuke indruk van Honduras. Het land is niet opvallend mooi en de mensen zijn ook niet superaardig. Gecombineerd met het feit dat we niemand eigenlijk tegenkomen die superenthousiast is over Honduras zoeken wij een weg naar Nicaragua. We stappen in een bus die ons naar de hoofdstad Tegucigalpa brengt en daar ontmoeten we twee Nederlanders waarmee we naar Nicaragua gaan reizen op zoek naar betere en leukere avonturen dan die we in Honduras hebben ervaren.